Το blog μας είναι το μοναδικό μέσο έκφρασης του συνδέσμου μας , οποιαδήποτε ανακοίνωση βλέπετε εδω μέσα αποτελεί επίσημη θέση μας.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ....

Εχθές έλαβα ένα mail απο τον παλιό φίλαθλο που καταγράφει κάποιες ιδέες του...άλλες απλές,άλλες δύσκολες...όπως και να έχει σας το κοινοποιώ...έχει ενδιαφέρον πάντως....

Λοιπόν Αλέξη ιδέες υπάρχουν τις οποίες θα απαριθμίσω παρακάτω με αύξοντα αριθμό δυσκολίας. Όμως πριν από αυτό, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλα τα παιδιά εκεί, ότι σε καμμία περίπτωση μη θεωρηθεί οτι κάνω τον ξερόλα. Απλά τη γνώμη μου λέω, για το πως θα μπορούσαν οι φίλαθλοι της Αχαικής, να παρουσιάσουν στο γήπεδο κάτι διαφορετικό, όσο περνάει από το χέρι τους.
1) Γνωστοποίηση του ΣΦΑ και του site του.       Τα ΄΄Αχαγιώτικα νέα΄΄ είναι μία καλή λύση για τον σκοπό αυτό. Απ'ότι ξέρω πηγαίνει  στους απανταχού Αχαγιώτες (Ελλάδα και εξωτερικό). Ένα προσεγμένο κειμενάκι που θα μπαίνει επι μονίμου βάσης στην εφημερίδα νομίζω ότι θα ξυπνίσει μνήμες σε αρκετούς.
2) Οργάνωση μαθητικής κερκίδας.
       Εδώ χρειάζεται η συγκατάθεση του ΔΣ της Αχαικής. Να σας επιτρέψει να επισκέπτεστε τα σχολεία και να μοιράζετε προσκλήσεις σε όσους μαθητές θέλουν να δουν αγώνες της Αχαικής, ενσωματώνοντάς τους στον ΣΦΑ, γράφοντάς τους μέλη σας.
3) Οργάνωση κερκίδας παλαιμάχων.
       Κι εδώ η Αχαική έχει τον πρώτο λόγο. Πρέπει να την πείσετε να επιτρέψει την δωρεάν είσοδο με πρόσκληση, σε προκαθορισμένο και οριοθετημένο χώρο, με την σχετική πινακίδα, σε αυτούς που φόρεσαν την φανέλλα της ομάδας στο παρελθόν. Δεν έχει να χάσει τίποτα η Αχαική από μιά τέτοια ενέργεια, γιατί απλούστατα έτσι κι αλλιώς δεν έρχονται παραπάνω από 5-6 παλαίμαχοι στο γήπεδο. Αντίθετα νομίζω οτι είναι μιά πρωτότυπη ιδέα για τα γήπεδα της περιοχής μας, που θα δώσει άλλο χρώμα στην κερκίδα.
4) Υμνος της ομάδας.       Η Αχαγιά έχει δύο παιδιά δικά της που είναι στο χώρο της μουσικής. Την Ρεμπούτσικα και τον Οικονομόπουλο. Κάποιος θάχει μιά γνωριμία μαζί τους, να τους παρακαλέσει να γράψουν και να μελοποιήσουν ένα τραγουδάκι που θα αποτελέσει τον ύμνο της Αχαικής για τα επόμενα χρόνια.
5) Προσπάθεια για αλλαγή μοντέλλου λειτουργίας της ομάδας.       Αυτό βέβαια είναι το πιό δύσκολο απ'όλα γι'αυτό μπήκε τελευταίο. Όμως, κάποια στιγμή νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο που κάθε καλοκαίρι, η Αχαική αναζητάει τον χρηματοδότη που θα χρειαστεί να νοικιάσει για ένα χρόνο 20-25 ποδοσφαιριστές. Κι αν κλατάρει στη μέση του πρωταθλήματος αυτός? Κι αν δεν βρεθεί το καλοκαίρι χρηματοδότης? Οι φίλαθλοι σε αυτό που λέω δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις. Μπορούν όμως να σπρώχνουν με τον τρόπο τους, σιγά-σιγά την εκάστοτε διοίκηση, να αγοράζει με ελευθέρας νέους ποδοσφαιριστές, και παράλληλα να καλλιεργεί δικό της φυτώριο, που χρόνο συν το χρόνο να αποτελέσουν την περιουσία της Αχαικής. Αν φτάσει σε σημείο να έχει δικούς της παίχτες η ομάδα, τότε σε μιά αναποδιά (απροθυμία κάποιων να διοικήσουν), μπορεί να βρεθεί μιά παρέα φιλάθλων να την τρέξει την ομάδα.

Τώρα θα μου πείς. Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνουν όλα αυτά που λές? Όλα μπορούν να γίνουν και όλα μπορούν να αποτύχουν. Προσπάθεια χρειάζεται, υπομονή και καλούς χειρισμούς.


ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου